MZD Connect

“Connection is everything. We connect you to the road, to your environment and to the world around you.”

Takao Kijima

Former Program Manager MX-5 Mazda Japan

Povezivost

Osjećaj sjedinjenja

 

Zahvaljujući sustavu MZD Connect, u toku ste sa zahtjevima modernog svijeta i istovremeno sigurno povezani s cestom, što vam daje potpunu kontrolu. Obavite zadatak pred vama bez odvraćanja pozornosti s ceste i prilagodite navigacijske i komunikacijske postavke automobila dok ste usmjereni na čisto zadovoljstvo i užitak u vožnji. Savršen odraz koncepta Jinba Ittai.

USMJERENA NA VAS

Vozačevu smo stranu sasvim prilagodili vozaču i pobrinuli se da su sve komande idealno razmještene. Stvorili smo sigurno, bezbrižno iskustvo vožnje u kojem možete uživati jer su vam sve informacije koje trebate u vidokrugu. No, to ne znači da smo zaboravili potrebe suvozača. Njihova strana pruža osjećaj slobode i sigurnosti u otvorenoj, prostranoj i opuštajućoj atmosferi.

 

Navigacijske, komunikacijske i zabavne informacije prikazuju se na zaslonu od 7 inča kojim se upravlja zaslonom osjetljivim na dodir, glasovnim naredbama ili multimedijskim upravljačem. Zaslon je smješten na instrument ploči iznad središnje konzole (a ne u njoj) i omogućuje kut gledanja od 16°. Zbog toga manje odvraća pažnju i lakše ga je vidjeti, što vas i vaše putnike povezuje sa cestom, okruženjem i svijetom oko vas.

OSJEĆAJTE SE POVEZANI

Zahvaljujući sustavu MZD Connect, možete jednostavno i sigurno upućivati i primati pozive putem integrirane funkcije Bluetooth®. Primajte tekstualne poruke i odgovarajte koristeći se programabilnim unaprijed sastavljenim odgovorima. Sustav MZD Connect smješten je u razini pogleda vozača te vam također omogućuje pristup brojnim informacijama putem spojenog pametnog telefona, kao što su audioknjige, izvješća o prometu u stvarnom vremenu i računi elektroničke pošte. Aplikacija aha™ omogućuje vam uporabu društvenih mreža, uključujući Facebook i Twitter. Možete reproducirati glazbu putem kompatibilnog pametnog telefona, pa čak i slušati mrežne radijske postaje. 


Biti povezan znači biti dovoljno fleksibilan da se možete prilagoditi bilo kakvoj situaciji. Mazdin novi sustav za povezivanje MZD Connect radi gotovo poput pametnog telefona - moguće ga je ažurirati s novim značajkama i funkcijama kada postanu dostupne. To znači da sustav vašeg automobila neće nikada zastarjeti i uvijek će pratiti vas i cestu.

JEDNOSTAVNA UPORABA

MULTIMEDIJSKI UPRAVLJAČ


Osmišljen tako da mu se može pristupiti lako i uz minimalno skretanje pozornosti s vožnje, novi multimedijski upravljač praktično je smješten između vozačeva i suvozačeva sjedala. Njime se poboljšava upravljanje sustavom za zabavu i informiranje „na slijepo“. Omogućuje vam izmjenu postavki vozila i sigurno pregledavanje informacija pomoću sustava MZD Connect dok vozite. U takvom je položaju da vozač može zahvatiti brojčanik prirodnim pokretom, bez ikakvih teškoća, a pametne glasovne naredbe sustava također vam omogućuju mijenjanje radijskih postaja, povećavanje karte ili traženje telefonskih kontakata na jednostavniji i sigurniji način nego ikada ranije.

OSTANITE INFORMIRANI

Pomoću aplikacija sustava MZD Connect možete nadgledati potrošnju goriva, prikazivati status sustava i-STOP vozila i dobivati informacije o sljedećem datumu održavanja, kao i upozorenja vozila.


Sustav MZD Connect ima i navigacijski sustav** (kod nekih modela kao opcija) koji uključuje besplatno ažuriranje karata u prve tri (3) godine. Navigacijski sustav ažurira se svakih šest (6) mjeseci kada nova inačica postane raspoloživa. U sustavu možete izabrati dvodimenzionalni ili trodimenzionalni prikaz karata, a imate i različite opcije rute – najbržu, najkraću, najekonomičniju i najlakšu. Možete i pretraživati zanimljiva mjesta dok vozite. 

*Mogu se primjenjivati funkcionalna i regionalna ograničenja

**Navigacija je dodatna funkcija

PREGLED CESTE

AKTIVNI VOZAČKI ZASLON (ACTIVE DRIVING DISPLAY, ADD)

 

Uz Mazdin novi aktivni vozački zaslon izbjegavate ometanja jer se odmah ispred vas, u vašem vidnom polju, prikazuju ključne informacije o vožnji. Prikazuju vam se informacije u stvarnom vremenu, kao što su brzina vozila, tempomat, upute za navigaciju od skretanja do skretanja, kao i status aktivnih sigurnosnih sustava, uključujući upozorenja. Važne se informacije prikazuju u boji na jasnom zaslonu visoke rezolucije ugrađenom na ploču s instrumentima, izravno u vidokrugu vozača, da bi se pokreti oka i smetnje sveli na najmanju moguću mjeru. Tako možete uživati u vožnji koja je pred vama bez skretanja pozornosti s ceste.

DRIVE TOGETHER

Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na vlastitoj koži. Provjerite ponudu modela, potražite Mazda partnera ili rezervirajte probnu vožnju.

Jedinstvo automobila i vozača

Drive Together

Jedinstvo automobila i vozača

Saznajte više

Dizajn

Čisti užitak u vožnji

Saznajte više
Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

Konfigurator

Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

Saznajte više
Probudite vozača u sebi

Mazda MX-5 RF

Probudite vozača u sebi

Saznajte više
Login