INOVACIJA

Predstavljamo motor SKYACTIV-X

 

Inovativnost je u Mazdinom DNK. Ali, ne zbog samog DNK-a. Stvaramo revolucionarne tehnologije sljedeće generacije da bismo povećali užitak u vožnji i pojačali vezu Jinba Ittai između vas, automobila i ceste. SKYACTIV-X jedinstven je Mazdin motor. To je nova vrsta motora s unutarnjim izgaranjem iznimnih ekoloških značajki i vrhunskih performansi, neovisno o veličini motora. Naše posljednje inovacije, zajedno s novom arhitekturom vozila u čijem je središtu čovjek, uzdižu Jinba Ittai na novu razinu i pomažu u zaštiti našeg dragocjenog planeta.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

car
car

upquote SKYACTIV-X iz temelja mijenja odnos performansi i učinkovitosti downquote

Paljenjem kompresijom uz kontrolu pomoću svjećice (SPCCI) Mazda je sasvim izmijenila način rada motora

Zahvaljujući Mazdinom sustavu SPCCI, SKYACTIV-X postat će prvi komercijalni benzinski motor na svijetu koji se pali poput dizelskog motora - stlačenim zrakom. Mazda je u tome jedinstvena, jer novi sustav može raditi na dva načina, ovisno o brzini vrtnje i opterećenju. Pri najnižim i najvišim režimima motor radi poput običnog benzinskog motora i koristi svjećicu za paljenje smjese zraka i goriva. Tako sustav SPCCI znatno proširuje područje rada u kojem je moguće paljenje kompresijom i glatko se prebacuje iz paljenja kompresijom na paljenje svjećicom.

SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE Užitak u vožnji konstruiran oko vas

Dizajn u čijem je središtu čovjek

Veći užitak u vožnji potječe od dizajna u čijem je središtu čovjek

Jinba Ittai

Naprednijom konstrukcijom pojačava se osjećaj Jinba Ittai

Dublja veza

Dublje se povežite s automobilom

Mazdina SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE razvijena je sa snažnim naglaskom na filozofiju u čijem je središtu čovjek. Inovacije uključuju nanovo dizajnirana sjedala, karoserijsku strukturu s povezanim prstenovima, optimiziranu konstrukciju podvozja i poboljšanja u smislu smanjenja buke i vibracija. Nova arhitektura vozila pruža vam trenutni odziv i vrhunski osjećaj Jinba Ittai.

Jedinstvo vozača i automobila

Drive Together

Jedinstvo vozača i automobila

Otkrijte više

Izrada

Ruke koje pretvaraju glinu u osjećaje

Otkrijte više
Beskompromisne performanse

Tehnologija

Beskompromisne performanse

Otkrijte više
Dizajn sljedeće generacije

Mazda Vision Coupe

Dizajn sljedeće generacije

Otkrijte više
Login